Tandbehandling

Har du tandlægeskræk, eller skal du have foretaget behandling med en porcelænskrone eller et implantat? Vi tilbyder tandbehandling i trygge rammer, og som det eneste privathospital i Danmark, tilbyder vi almindelig tandbehandling i fuld narkose. Vores anæstesilæger lægger dig i fuld narkose, og en sygeplejerske er der under hele forløbet, og er ved dig, når du vågner op igen.

Specialet tilbydes i: Vejle
Kontakt sekretæren:

Implantatbehandling

Et implantat er en titaniumskrue, som i form og størrelse ligner en tandrod, og som kan indsættes i stedet for en manglende tand, forudsat at der er kæbeknogle nok det sted, hvor implantatet skal være. F.eks. kan en stor kæbehule i overkæben eller placeringen af nerven i underkæben gøre, at man er nødt til at skabe bedre plads før behandling med et eller flere implantater.

 

Forundersøgelse

Ved første besøg tages der røntgenbilleder eller scanning for at vurdere afstanden til kæbehulen eller nervekanaler samt for at bedømme knoglens bredde samt højde.

 

Behandling

Implantatet sættes i kæben efter man har boret et hul i knoglen. Dette sker under lokalbedøvelse eller i narkose. Hvis knoglen er for smal til at implantatet kan indsættes umiddelbart, kan den gøres bredere ved hjælp af knogletransplantation kombineret med membranbehandling. Hvis knoglen i overkæben er for lav, kan man løfte slimhinden i kæbehulen eller opbygge knogle højden og bredden med et knogletransplantat. Nogle implantater indsættes med en "lukket" teknik, dvs. de skjules helt under slimhinden i helingsfasen. Andre er frilagt fra operationsdagen.

 

Efterbehandling

Trådene fjernes en uge efter at implantatet er indsat. Hvis implantatet er frilagt, skal det dagligt børstes helt rent ligesom de øvrige tænder, ellers kan der komme betændelse i tandkødet og implantatet. Efter en helingsperiode fremstilles en bro eller en krone på implantatet. Implantatet kan også anvendes til at fastholde en aftagelig protese. For at bevare implantatet på længere sigt er det vigtigt, at renhold af implantatet kontrolleres med jævne mellemrum hos tandlæge eller tandplejeren.

 

Mulige komplikationer

  1. I få tilfælde vokser implantatet ikke fast. Årsagerne til dette kan være f.eks. belastning eller betændelse i helingsperioden. Implantatet skal fjernes, og efter ca. 2 måneder kan der indsættes et nyt. Undersøgelse viser, at der er større risiko for at miste implantatet, hvis man ryger, idet tobaksrygning bl.a. forsinker sårhelingen.

  2. Hvis implantatet ikke holdes helt fri for bakteriebelægninger, kan der komme betændelse langs tandkødet, som vil medføre knogletab omkring implantatet.

  3. Implantatkronen kan knække på samme måde som en tand. I disse tilfælde kan kronen enten repareres eller der kan fremstilles en ny.

  4. Implantatkronen kan gå løs. Hvis den er limet, kan den limes/cementeres igen. Hvis den er skruet på, kan den skrues fast igen.
Patientinformation
Version nr.: 104
Dato: 19. november 2024
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.