Vi er et af de største Skandinaviske centre for fedmekirurgi og har behandlet mere end 6000 patienter for svær overvægt. Overvejer du en fedmeoperation, tilbyder vi gratis online informationsmøder og videokonsultationer. Forundersøgelsen og opfølgende kontrol foregår i Vejle og København, og selve operationerne foretages på vores hospital i Vejle af vores team af speciallæger i fedmekirurgi.
Få bevægeligheden tilbage!
Fedme er en kronisk sygdom – opgør med fordomme
Fedme er en kronisk sygdom, hvor styringen af energibalancen og fedtdepoterne er i ubalance. Vi ved, når man bliver overvægtig, sker der markante ændringer i appetitreguleringen. Det betyder, at man spiser mere, bliver mindre mæt og forbrænder mindre, hvorved vægten med tiden trods succesrige vægttab, ender med at stige. Man slås dermed mod sin egen biologi, og kampen bliver vanskeligere, jo ældre man bliver.
Der er mange fordomme om overvægtige
Mange betragter svært overvægtige, som personer uden viljestyrke der blot skal tage sig sammen. Denne stigmatisering af de svært overvægtige, fører ofte til skyldfølelse over ikke at være i stand til selv at opnå et permanent vægttab.
Langt de fleste overvægtige har en lang historie med utallige diætkure, kurophold, coaching og medicin som medførte et vægttab i en periode, hvorpå kiloene vender tilbage. Det kaldes elevatorvægt, og betyder at man ender som svær overvægtig, trods utallige viljestærke forsøg på at tabe sig.
Fedme er farligt – det er en fedmeoperation ikke
Med stigende vægt og alder kommer følgesygdommene som type 2 diabetes, forhøjet blodtryk, slidgigt, smerter i bevægeapparatet, og markant øget risiko for cancer. Det kan betyde, at hvis man er svært overvægtig lever man kortere tid end hvis man havde normal vægt, idet man ikke kan holde til de mange kilo når man bliver ældre og følgesygdommene indhenter én. Risikoen er derfor langt større end risikoen ved at blive fedmeopereret. Den svarer til risikoen ved en galdestensoperation.
Fedmeoperation – et nyt liv
Vi ved, at den eneste dokumenterede behandling, der giver svært overvægtige et permanent vægttab, er en fedmeoperation. Operationen medfører markante ændringer i de appetitregulerende hormoner og dermed efterfølgende vægttab.
Det betyder at belastningen på muskler og led er langt mindre – og man får dermed en stor del af bevægeligheden tilbage og kan deltage i fysiske aktiviteter med venner og familie. Mange patienter bruger udtrykket ”jeg har fået et helt nyt liv” – og det forstår man godt, da overvægt påvirker alle aspekter af ens liv.
På Privathospitalet Mølholm har vi siden 2007 fulgt omkring 6000 patienter gennem fedmekirurgisk forløb og har meget stor erfaring med behandlingen.
Forløb med fedmeoperation på Mølholm
Vores forløb varer 2 år, hvor man er i kontakt med et team af sygeplejersker, kirurger og diætister, da operationen ikke kan stå alene.
”Det giver patienterne tryghed, at man er med hele vejen”, siger fedmekirurg Thorbjørn Sommer. ”Vi følger de internationale retningslinjer for fedmekirurgi. Der er meget stor erfaring med de to fedmeoperationer, der udføres idag i Danmark. Gastrisk Bypass har man udført i mere end 50 år og Gastrisk Sleeve har man udført i 15-20 år.
Om man vælger den ene eller anden operation afgøres ved individuel vurdering”.
GRATIS ONLINE INFORMATIONSMØDER OM FEDMEOPERATIONER
Kunne en fedmeoperation være noget for dig?
Fedmekirurg, Thorbjørn Sommer inviterer til zoommøder flere gange i måneden. Deltag hjemme, evt. sammen med pårørende.
Få bla. svar på
- Hvem kan få en overvægtsoperation?
- Hvilke fedmeoperationer foretages på Mølholm?
- Hvad kan man forvente af operationen?
- Hvordan er forløbet på Privathospitalet Mølholm?
- Hvilke mulige risici er der ved operationerne?
Der er mulighed for at stille spørgsmål til Thorbjørn Sommer via chatten.