Udredning for epilepsi og krampeanfald

Har du oplevet kortvarige og pludselige anfald med kramper, stivhed i kroppen eller hvor du mister bevidstheden med lange pauser mellem vejrtrækningerne? Epilepsi er et af de hyppigste neurologiske sygdomme, og kan opstå i alle aldre. Uanset hvor gammel du er, kan det være en stor forandring at få konstateret epilepsi. Vi kan på tværs af vores specialer undersøge dig indenfor kort tid med vores udredningspakke for epilepsi.

 

Book tid

Værd at vide om vores udredningspakke for epilepsi

Epilepsi er en sygdom i hjernen, hvor de elektriske signaler bliver forstyrrede og skaber anfald. Du kan opleve voldsomme kramper og miste bevidstheden, eller du kan få korte anfald, hvor du virker fraværende og stirrer tomt ud i luften. Nogle mærker, når et anfald er ved at komme, mens det for andre sker pludseligt. Du kan også få ufrivillige bevægelser, mærkelige sanseoplevelser eller blive forvirret. Et anfald varer som regel fra få sekunder til et par minutter. Epilepsi kan være arveligt, opstå af en hjerneskade eller andre årsager. Epilepsi kan ramme både børn og voksne.

En udredningspakke for epilepsi kan omfatte:

  • Neurologisk forundersøgelse af speciallæge i neurologi
  • MR-scanning af hjernen
  • Min. 1 EEG undersøgelse
  • Evt. vurdering af hjertelægen
  • Evt. blodprøver

Der laves i hvert enkelt tilfælde en individuel plan.

 

Hele udredningspakken foregår på Privathospitalet Mølholm.

Epilepsi er en af de hyppigste neurologiske sygdomme, og kan behandles med medicin, operation og psykologisk behandling. Hvis du har mistanke om epilepsi og har gentagne krampeanfald med kortvarige og pludselige anfald med kramper, stivhed i kroppen eller hvor du mister bevidstheden med lange pauser mellem vejrtrækningerne kan en udredningspakke for epilepsi være en god ide.

 

Se mere om epilepsi

Sygdomme i nervesystemet kan være vanskelige at diagnosticere og behandle. Neurologiske undersøgelser er derfor ofte omfattende og tidskrævende og kan medføre supplerende undersøgelser i form af scanninger, røntgenundersøgelser, nerveledningsundersøgelser, neuropsykologisk undersøgelse, laboratorieprøver og undersøgelse af rygmarvsvæsken.

En neurologisk undersøgelse indledes med en samtale om dine symptomer; hvornår de startede, hvordan de har udviklet sig, hvilke undersøgelser der måske allerede er lavet, og hvilken behandling der eventuelt er prøvet.

 

Speciallægen spørger også ind til, om du tidligere har fejlet noget, og om der er arvelige sygdomme i din slægt, og hvilken medicin du får. Så følger en grundig undersøgelse af bl.a. øjne og ansigt, balance, koordination, muskelkræft, reflekser og følesans. Vi afrunder med en foreløbig konklusion, og vi lægger sammen med dig en plan for det videre forløb. 

 

Der er afsat op til 45 minutter til samtale og undersøgelse. Hvis der på forhånd er arrangeret yderligere undersøgelser samme dag, som f.eks. MR-scanning, forlænges tiden tilsvarende. 

Det er den henvisende læge, der tager stilling til den videre behandling. Behandlingen er typisk medicin eller operation, men afhænger af sygdommens karakter. Nogle behandlinger kan foretages i privat regi, andre kan ikke. Dette kan vores neurolog oplyse dig om, eller afgøres af den henvisende læge, når resultatet af undersøgelsen foreligger. 

Patientinformation: Version nr.: 105
Dato: 14. juli 2021
Denne behandling tilbydes i: Vejle

Speciallæger og behandlere

Billede af Marianne Kirkegaard
Marianne Kirkegaard
Klinikchef, speciallæge i neurologi
Ja tak, jeg vil gerne kontaktes vedrørende booking af tid.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.