Neurologi
Neurologi omfatter sygdomme i såvel centralnervesystemet som det perifere nervesystem.
Sygdommene i nervesystemet kan ofte være vanskelige at udrede og behandle. En neurologisk undersøgelse hos os vil derfor almindeligvis være omfattende og tidskrævende og til tider kræve supplerende undersøgelser i form af røntgenundersøgelser, laboratorieprøver og undersøgelse af rygmarvsvæsken m.m.
Af neurologiske lidelser kan nævnes:
- Blodprop i hjernen og evt. følger heraf
- Migræne og andre hovedpineformer
- Nervebetændelse
- Muskelsygdomme
- Parkinsons sygdom
- Dissemineret sklerose
- Epilepsi
- Infektioner i centralnervesystemet
- Smertetilstande (f.eks. ansigtssmerter, smerter i arme og ben, der ikke lader sig relatere til brud og lignende)
- Bevæge- og gangforstyrrelser
Selv om en neurologisk undersøgelse ikke altid fører til en diagnose, kan man ofte ved undersøgelsen udelukke alvorlige tilstande. I de fleste tilfælde kan man iværksætte et behandlingsprogram. De neurologiske undersøgelser foretages ambulant. Hvis der er behov for indlæggelse kan det tilbydes på Privathospitalet Mølholm i Vejle.
Som ét af få privathospitaler i landet tilbyder Neurologisk Klinik hele udredningen på samme sted, dog ikke nødvendigvis samme dag, da der i visse tilfælde skal foreligge et analysesvar, før vi kan gå videre til næste trin. Der arbejdes tæt sammen med andre specialer, som neurokirurgi, neurofysiologi, øjensygdomme og øre-næse-hals specialet.
Neurologiske forundersøgelser foretages i Vejle og her kan der tilmed tilbydes MR-skanning og CT-skanning i forbindelse med udredningen.
Læs mere under patientinformationer omkring de typiske undersøgelses- eller pakkeforløb, vi tilbyder.
Kontakt os for mere information og for at booke tid til forundersøgelse eller behandling.
FAQ
Du skal selv betale for undersøgelsen hos os. Hvis du har og vil benytte din sundhedsforsikring, skal du kontakte dem, før du bestiller en tid hos os.
Ja vi udreder for demens. Du skal selv betale for undersøgelsen hos os. Hvis du har og vil benytte din sundhedsforsikring, skal du kontakte dem, før du bestiller en tid hos os. Man kan ikke blive omvisiteret, da vi ikke har aftale med regionen om det.
Prisen er individuel, da vi tager udgangspunkt i det der evt. allerede er foretaget. Se prislisten her. Du er meget velkommen til at kontakte os for nærmere afklaring.
Der indledes med en samtale om symptomerne, hvornår de startede, hvordan de har udviklet sig, hvilke undersøgelser der måske allerede er lavet, og hvilken behandling der eventuelt er prøvet. Speciallægen spørger også ind til, om du tidligere har fejlet noget, og om der er arvelige sygdomme i din slægt, samt hvilken medicin du får. Så følger en grundig undersøgelse af bl.a. øjne og ansigt, balance, koordination, kræfter, reflekser og følesans. Der afrundes med en foreløbig konklusion, og der lægges en plan for det videre forløb.
Der er afsat op til 45 minutter til samtale, undersøgelse og diktering. Hvis der på forhånd er arrangeret yderligere undersøgelser samme dag, som f.eks. MR-skanning, forlænges tiden tilsvarende.
Det endelige svar kan afhænge af supplerende undersøgelser, så det varierer fra person til person.
For at sikre den bedst mulige behandling vil vi i nødvendigt omfang udveksle helbredsoplysninger der er relevante for din behandling med din egen læge, andre hospitaler, laboratorier samt evt. hjemmepleje. Hvis et forsikringsselskab betaler for behandlingsforløbet er vi forpligtet til at informere dette.
Hvis du ikke ønsker udveksling af helbredsoplysninger med førnævnte instanser, skal du selv frabede dig dette, ved skriftligt at informere Privathospitalet Mølholm.
Anden udveksling af oplysninger om din behandling (f.eks. til pårørende eller kommunen) forudsætter at du har afgivet et konkret skriftligt samtykke til dette.
Ovenstående information fremgår af vores indkaldelsesbreve.
Ved operation og indlæggelse udfyldes en samtykkeerklæring til behandling.
Det er den henvisende læge, der tager stilling til den videre behandling. Behandlingen er typisk medicin eller operation, men afhænger af sygdommens karakter. Nogle behandlinger kan foretages i privat regi, andre kan ikke. Dette kan neurologen eller den henvisende læge afgøre, når resultatet af undersøgelsen foreligger.
Det er vores mål at du som patient er tilfreds og tryg ved behandlingen
Har du en god oplevelse omkring dit besøg, du gerne vil dele med os eller oplever du at vi ikke lever op til dine forventninger - vil vi være taknemmelige hvis du vil give os en tilbagemelding.