Osteoporose er en knoglesygdom, der skønnes at ramme hver 3. kvinde og hver 6-8. mand over 50 år.
Sygdommen har ingen synlige ydre tegn, men knoglerne svækkes indefra. Resultatet er "porøse" og svage knogler, der ofte er så afkalkede og skøre, at de let brækker. Personer med osteoporose oplever derfor ofte at få brud i ryghvirvler, håndled og lårbenshals (hoftebrud). Deraf navnet knogleskørhed.
Få knogleskørhed opdaget i tide
Det er vigtigt, at knogleskørhed bliver opdaget så tidligt som muligt.
Det kan godt betale sig at sætte ind i tide, det er nemlig muligt at bremse nedbrydninger af knoglerne med den rette behandling.
Knogleskørhed er en knoglesygdom, der skønnes at ramme hver 3. kvinde og hver 8. mand over 50 år. Vi tilbyder undersøgelse for knogleskørhed uden ventetid.
En såkaldt DEXA-scanning er den bedste egnede undersøgelse til vurdering af knoglekvaliteten. Vi udfører alle DEXA-scanninger på den nyeste model fra Hologic, der er førende i verden indenfor knogle-scannere.
Knogleskørhed er altså en hyppig sygdom. Desværre er det største problem, at kun en lille del ved, at de har knogleskørhed og får behandling herfor.
De mest almindelige skader ved knogleskørhed er brud på underarmen, hoften eller sammenfald af ryghvirvler. Brudene kan være meget smertefulde og forringe livskvaliteten.
Knogleskørhed har ingen synlige ydre tegn, men svækker knoglerne indefra. Resultatet er ”porøse” og svage knogler, der er så afkalkede og skøre, at de let brækker. Deraf navnet knogleskørhed.
Fra 35-40 års-alderen taber knoglerne langsomt styrke. Det sker for os alle. Kvinder i overgangsalderen mister dog mere knoglevæv end andre, og dermed svækkes deres knogler yderligere. Det øger risikoen for knogleskørhed.
Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.