Behandling: IPL
IPL bruger lys til at fjerne eller mindske pigmentpletter i huden. Lysbølgen rammer det mørke pigment i din hud og ødelægger det. Vores hudlæger og specialsygeplejersker er klar til at undersøge dig for at finde den rette behandling.
Værd at vide om behandling af pigmentpletter med IPL
IPL står for Intense Pulsed Light, og er en blitzlampe behandling. Den bruger et bredspektret lys, som kan målrettes forskellige hudproblematikker - i dette tilfælde pigmentpletter.
Pigmentpletter (hyperpigmentering), er mørke områder på huden, der opstår når huden producerer for meget melanin (pigment, der giver huden farve). De giver et ujævnt og skjoldet udseende. De opstår for det meste pga. soleksponering igennem længere tid.
Typisk er de harmløse og kan, hvis du ønsker det, ofte reduceres med laser eller IPL. Pigmentpletter, som ligger i overhuden, kan fjernes med blitzlampelys (IPL). Pigmentpletter som ligger dybere i huden, er vanskeligere at fjerne med enhver type behandling.
Du vil have glæde af behandlingen, hvis du ønsker at få reduceret dine pigmentpletter kosmetisk og få en mere jævn hudtone.
Vi behandler ikke gravide eller ammende.
Da Ellipselyset lettest kan trænge igennem en lys hud, er det vigtigt, at din hud ikke er solbrændt, solariebrun eller brun af selvbruner. Vi behandler altid kun på en hud, der er så lys som muligt, og som ikke har været udsat for sol i mindst 4 uger før behandlingen.
Du bedes møde til konsultation og behandling uden makeup.
De fleste beskriver behandlingen som en varm, let brændende fornemmelse.
Selve behandlingen af ansigtet tager under 30 minutter.
Din hud vil efterfølgende være rød og pigmentpletterne vil blive mørkere, i nogle tilfælde ligne “kaffegrums”. Det vil reduceres inden for 1-2 uger, og efter 4 uger vil du kunne se, hvor meget pigment, der er reduceret efter 1 behandling.
Vi anbefaler 1-3 behandlinger med minimum 4 ugers interval.
Effekten af IPL mod pigmentskjolder er god, når pigmentet er beliggende i overhuden. Hvis det ligger dybere hjælper behandlingen ikke. Den vigtigste faktor i behandlingen af pigmentskjolder er din egen indsats med brug af blegecreme og solcreme og at undgå sol i et par år.
Du skal anvende faktor 50+ på huden under hele behandlingsforløbet og efter behandling i op til 2 år, når du færdes i solen. Solfaktor skal påsmøres huden flere gange dagligt.
Blot få minutters sol uden solcreme kan øge pigmentproduktionen igen, og pigmentskjolderne kan blive gendannet.
I nogle tilfælde for- og efterbehandles huden med en creme, som dæmper produktionen af pigment.
Efter at have holdt pigmentproduktionen i ro, dvs. totalt undgået sol i 1-2 år, vil huden som regel kunne normalpigmenteres igen uden at danne mørke pigmentskjolder.
Der er risiko for følgende "Almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 100 behandlinger):
I nogle timer efter behandlingen kan huden hos nogle være rød og føles varm.
På pigmentskjolderne ses en let mørkfarvning, som bliver stærkere i løbet af nogle timer. Efter 1-2 dage vandrer mørkfarvningen op til overfladen, og skaller af efter 5 til 10 dage. Der kan i enkelte tilfælde være let hævelse i huden efter behandling.
Pigmentskjolderne kan gendannes, også selv om du påsmører solfaktor 50 flere gange dagligt.
Der er risiko for følgende" Ikke almindelige bivirkninger" (hos mellem 1 og 10 ud af 1.000 behandlinger):
Ved IPL behandlingen er der, specielt hos mørkere og asiatiske hudtyper risiko for øget pigmentproduktion efter behandlingen, (postinflammatorisk hyperpigmentering).
Speciallæger og behandlere
