Hånd
Som patient ved Håndkirurgisk Klinik på Privathospitalet Mølholm følger samme håndkirurg dig gennem hele dit behandlingsforløb.
Derved sikrer vi størst mulig tryghed og kontinuitet for dig.
Håndkirurgisk Klinik
Håndrelaterede gener på baggrund af slidgigt, seneskedebetændelse og sovende fingre, er blandt de hyppigste lidelser der medfører smerter i hænderne. Vores håndkirurger har stor erfaring med behandling heraf, men varetager ligeledes kompleks håndkirurgi. Vi tilstræber at behandle mange lidelser med kikkertkirurgi eller nøglehulskirurgi. Det er den samme speciallæge der følger patienten gennem behandlingsforløbet.
I moderne håndkirurgi benyttes operative metoder med minimale indgangsåbninger: kikkert-, nøglehuls- og nålekirurgi. Takket være denne udvikling kan vi forbedre forløbet for dig som patient, ved at foretage flere indgreb på samme gang - og i en del tilfælde på begge hænder samtidigt. Ligeledes kommer man sig væsentligt hurtigere efter behandling med de skånsomme indgreb. Dette gælder blandt andet for problematikker med karpaltunnel.
Alle håndkirurger er speciallæger med en håndkirurgisk uddannelse og arbejder udelukkende inden for dette speciale.
Peter Jørgsholm, dr.med., speciallæge i håndkirurgi og chef for Håndkirurgisk Klinik, har været pioner inden for udvikling af operation med minimale indgangsåbninger. Han er uddannet på Skandinaviens førende håndkirurgiske center i Malmø. Med mere end 10 års erfaring fra Malmø samt et års arbejde på verdens førende center for håndledsskader i Sydney, kan Peter Jørgsholm tilbyde håndoperationer på et højt fagligt niveau. Hans særlige interesse og ekspertise inden for kikkertbehandling af karpaltunnelsyndrom, håndledsbrud og bådbensbrud har ført til en doktorsafhandling om sidstnævnte.
De øvrige håndkirurger tilknyttet Mølholm er ligeledes uddannet i disse nye kirurgiske teknikker.
Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.
Kontakt os for mere information og for at booke tid til forundersøgelse eller behandling.
Karpaltunnelsyndrom - snurren i fingrene
Karpaltunnelsyndrom er en lidelse, hvor en af håndens tre store nerver - medianusnerven - kommer i klemme ved håndleddet. Karpaltunnelsyndrom viser sig ved tryk, ubehag, evt. smerter ved håndleddet og føleforstyrrelser eller snurren i én eller flere fingre – oftest om natten. Operation for karpaltunnelsyndrom tilbydes på Mølholm som kikkertoperation. En kikkertoperation halverer dit sygefravær og efterlader et minimalt ar sammenlignet med den traditionelle operation. På den måde kommer du hurtigere i gang igen med at bruge hånden.
Peter Jørgsholm, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af karpaltunnelsyndrom.
Seneskedehindebetændelse
Seneskedehindebetændelse, kan forekomme omkring mange af håndens sener. De Quervain er en af de hyppigst forekommende og skyldes en irritation ved håndleddet omkring to af tommelfingerens strækkesener. Når senerne bliver irriterede, kan patienten opleve smerter og hævelse på håndleddets tommelfinger side. Lidelsen opstår ofte umiddelbart efter graviditet, eller som følge af overbelastning.
Lena Schroll, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af seneskedehindebetændelse.
Seneknude i håndleddet
Seneknuder ses typisk som en udposning på håndleddets over- eller underside. Nogle seneknuder forsvinder af sig selv, mens andre kan være til kosmetisk gene eller give anledning til håndledssmerter. Seneknuder er ikke farlige så hvis knuden ikke generer, kræver det ikke behandling. Nogle patienter oplever smerter og ønsker at få fjernet seneknuden. Kirurgisk behandling af seneknuder tilbydes på Mølholm ofte som kikkertkirurgi da det mindsker risikoen for gendannelse. Janni Kjærgaard Thillemann, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af seneknuder.
Springfinger
En springfinger, er en finger der klikker, låser og gør ondt, når man har knyttet hånden. Det første symptom er ømhed i håndfladen som skyldes en irritation langs bøjesenen, og på et tidspunkt kan man risikere, at den begynder at springe. Nogle gange kan det være så slemt, at den sætter sig fast. Det kan være meget smertefuldt og generende for den enkelte patient.
Lena Schroll, håndkirurg og speciallæge i ortopædkirurgi, fortæller her om behandling af lidelsen springfinger.
Det er vores mål at du som patient er tilfreds og tryg ved behandlingen
Har du en god oplevelse omkring dit besøg, du gerne vil dele med os eller oplever du at vi ikke lever op til dine forventninger - vil vi være taknemmelige hvis du vil give os en tilbagemelding.